15 تکنيک برای مديريت اختلافات زناشويی
همه افراد در زندگي شخصي خود ممکن است، عادت هاي عجيب و غريبي داشته باشند اما اگر آستانه تحمل زوج ها پايين باشد، همين عادت ها مي توانند به نشانه هاي بي احترامي و شکايت تبديل شده و باعث بروز اختلاف و درگيري شود.
ناسازگاري و اختلاف ميان زوج ها، اغلب ناخودآگاه ايجاد و تشديد مي شود. زوج ها بدون اينکه بدانند، طرف مقابل را مي رنجانند و دلخور و عصبي مي شوند. متاسفانه بيشتر افراد هنگام مشاجره، تحريک پذير و حساس مي شوند. هنگام مشاجره و درگيري مجموعه اي از علائم جسمي بروز مي کند. اين علائم شامل ضربان سريع قلب، عرق کردن کف دست ها، سرگيجه ها، خشم، دلشوره و گرفتگي عضلات است. حل تعارض از مهارت هاي بين فردي است که مي توان به شيوه اي نظام مند، از آن براي حل و فصل اختلافات استفاده کرد.
تکنيک هايي که در اين مقاله به آن اشاره مي شود به شما کمک مي کنند تا ناسازگاري ها را مديريت کنيد.
آیا می دانید دومین گناه کبیره چیست؟
پس از شرک به خداوند، ناامیدی دومین گناه کبیره است که می تواند انسان را به ورطه نابودی کشانده و خسران دنیا و آخرت را نصیب او گرداند.
آیت الله دستغیب(ره) در کتاب گناهان کبیره در مورد ناامیدی می گوید:پس ملاحظه حالات اشخاصی که به درگاه خدا رجوع کرده و حاجت روا شدند، آیا انسان عاقل می تواند از پروردگار کریم خود مایوس و از رستگاری خود یا دیگری نا امید شود؟به خاطر همین است که علما فرموده اند:شخص مسلمان نباید به طور قطع خود را از کفار و فساق بهتر بداند و خود را سعید و آنها را شقی ببیند بلکه باید حالش این طور باشد که اگر لطف و توفیق الهی درباره ما مستمر باشد و با همین حالی که هستیم و بهتر از دنیا برویم و فلان کافر و فاسق هم اگر همین طور خذلان خدا شامل حالش بوده و با این حال فعلی از دنیا برود آن وقت من از او بهتر خواهم بود.
ایشان در ادامه می گوید:ناامیدی از ترقی و تعالی در مراتب انسانیت هرچند مصداق بارز ناامیدی نیست ولی مومن نباید گمان کند که برای ترقی انسان در مقام های معنوی به تنهایی برخی اسباب مثل قوه جوانی و ذکاوت موثر است. در طول تاریخ چه اشخاصی بودند که هیچ کدام از اینها را نداشته و به فضل الهی به درجات عالی رسیده اند مانند فضیل بن عیاض و برهم نصرانی که همه در پیری لطف الهی شامل حالشان شد.
شهید دستغیب در ادامه می گوید:یاس از لوازم و آثار کفر و انکار خداوند است زیرا کسی که خدا را به قدرت و کرم وعلم شناخت و دانست که آفریننده همه عوالم است و قدرتش نامحدود و حکمتش نامتناهی است دیگر باید امیدش فقط به خدا باشد./تبیان
(کتاب گناهان کبیره، ص۹۱ و ص ۹۲)
فضيلت تعليم و تعلم
رسول خدا(ص)مي فرمايند:
آموزش علم به ديگران براي رضاي خدا حسنه است و يادگيري آن عبادت و گفت و گوي علمي تسبيح و كاربرد دانش جهاد و [نيز]آموزش دادن آن به كسي كه نمي داند صدقه و بخشيدن آن به كسي كه صلاحيت دارد سبب قرب الهي است، زيرا دانش، آموزنده حلال و حرام و روشنگر راه بهشت و همدم [حالت] تنهايي است؛
همچنين مي فرمايد: هر كس بخشي از دانش را فرا گيرد تا براي خوشنودي خدا آن را به مردم بياموزد خدا پاداش هفتاد پيامبر را به او عطا مي كند.
(منبع: مفاتیح الحیاه، آیت الله جوادی آملی)
اعمال شب و روز عید مبعث
برای شب و روز بیست و هفتم رجب سالروز بعثت پیامبر(ص) اعمالی ذکر شده است. شب مبعث از شبهای مهمّ سال و بسیار ارزشمند است و اعمالی برای این شب نقل شده است:
اوّل: غسل کردن در این شب مستحب است.
دوم: «شیخ طوسی» در «مصباح المتهجّد» روایتی را از امام جواد(علیه السلام) نقل کرده است که آن حضرت فرمود: «در ماه رجب، شبی است که از تمام آنچه که خورشید بر آن میتابد بهتر است و آن شب، شب «بیست و هفتم» ماه رجب است؛ که در صبح این شب، رسول خدا(صلی الله علیه وآله)به رسالت مبعوث گردید، و از شیعیان ما هر کس در آن شب عملی را انجام دهد، پاداش آن به اندازه عمل 60 سال خواهد بود!».
از آن حضرت سؤال شد: چه عملی در آن شب بهتر است؟
فرمود: پس از نماز «عشا» وقتی که خوابیدی، پیش از نیمه شب، یا پس از نیمه آن از خواب برمی خیزی و 12 رکعت نماز می خوانی، در هر رکعتی، سوره «حمد» و یک سوره از سورههای کوچک مفصّل را می خوانی؛ آنگاه در هر دو رکعتی که سلام نماز را دادی، مینشینی و هفت مرتبه سوره «حمد» و هفت مرتبه «معوّذتین» (سوره فلق و ناس) و سورههای «توحید» و «کافرون» و سوره «قدر» و «آیة الکرسی» را هر کدام هفت مرتبه میخوانی، پس از آن این دعا را میخوانی:
اَلْحَمْدُ للهِِ الَّذی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً، وَلَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فی الْمُلْکِ، وَلَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ، وَکَبِّرْهُ تَکْبیراً،
ستایش خاص خدایی است که نگیرد فرزندی و نیست برای او در فرمانروایی شریکی و نیست برایش یاوری ازخواری و به بزرگی کامل بزرگش شمار
اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُکَ بِمَعاقِدِ عِزِّکَ عَلَی اَرْکانِ عَرْشِکَ، وَمُنْتَهَی الرَّحْمَةِ مِنْ کِتابِکَ،
خدایا از تو خواهم به حق چیزهایی که موجبات عزتت بر پایههای عرشت میباشد و به حق سرحد نهایی رحمتت از کتابت
وَبِاسْمِکَ الاَْعْظَمِ الاَْعْظَمِ الاَْعْظَمِ، وَذِکْرِکَ الاَْعْلَی الاَْعْلَی الاَْعْلی، وَبِکَلِماتِکَ التّامّاتِ،
و به نام بزرگتر بزرگتر بزرگترت و به حق ذکرت که والاتر و برتر و اعلی است و به کلمات تام و تمامت
اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّد وَآلِهِ، وَاَنْ تَفْعَلَ بی ما اَنْتَ اَهْلُهُ.
که درود فرستی بر محمّد و آلش و انجام دهی درباره من آنچه را تو شایسته آنی.
آنگاه هر حاجتی که داری از خداوند طلب کن.
صفحات: 1· 2
مبعث، آغاز راه رستگارى مبارک
رسالت حوزههای علمیه در اصلاح سبک زندگی
اصلاح سبک زندگی یکی از نکاتی است که این روزها مورد توجه بسیاری از دلسوزان جامعه قرار میگیرد. چرا که بر این باورند که ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی در فاصله گرفتن از سبک زندگی ایرانی و اسلامی است. حوزویان به عنوان یکی از اقشار تأثیرگذار در جامعه و با توجه به اعتمادی که مردم به آنان دارند در اصلاح سبک زندگی میتوانند نقش برجستهای ایفا کنند که در این گزارش به چگونگی این نقشآفرینی میپردازیم.
حجتالاسلام علیرضا حسینی، امام جمعه خراسان جنوبی گفت: در حوزه اصلاح سبک زندگی یکی از اقداماتی که حوزه علمیه میتواند انجام دهد نظریهپردازیها و ایدهپردازیهای مورد نیاز جامعه است. البته یکی از نقاط قوت دین ما این است که میفرماید دیگران را به خوبیها دعوت کنید بدون اینکه بر زبان جاری کنید و در حقیقت مقصود الگوی عملی بودن افراد برای ترویج خوبیها وارزشها است. به نظر میرسد در شرایط فعلی در بسیاری از موضوعات چون شادی، عزا، معماری، مهریه و.. حوزه بیشتر بر جنبه سلبی موضوع تأکید دارد در حالی که جامعه امروز از حوزه انتظار دارد که در این موضوع تنها به جنبه سلبی را مد نظر نداشته بلکه جانشین نیز معرفی میکند. بهعنوان مثال در بسیاری از خانوادههای مذهبی یک مراسم شبهترحیم گرفته و نامش را مراسم شاد عروسی میگذارند در حالی که اگر میگوییم برخی موسیقیها و.. اشکال دارد، باید یک جانشین مناسب معرفی کنیم.از طرف دیگر اگر خود روحانیت در سبک زندگی بایدها و نبایدهای لازم را مراعات کنند مثلا در ازدواج مهریهها را سبک بگیرند چون قشر بزرگی را شامل میشود کم کم تبدیل به الگو میشود.
احمد نجمیپور، امام جمعه سرایان نیز در این باره گفت: یکی از تقابلهای فعلی در جهان، تقابل بین فرهنگ اسلام و فرهنگ غرب است از این جهت رهبر معظم انقلاب در چند سال گذشته بر اصلاح سبک زندگی تأکید نمودند. به عنوان مثال یکی از مشکلات فعلی در حوزه سبک زندگی موضوع ازدواج است که در دو حوزه تبلیغ ازدواج آسان و ازدواج درست و دقیق میتوان آن را بررسی کرد و حوزویان میتوانند با تبیین مهارتهای زندگی در این زمینه تأثیرگذار باشند. متأسفانه در ازدواجهای امروزی عجله و شتاب به جای دقت، عدم توجه به معیارهای همسان ـ همسری، بیتوجهی به دستور قران در زمینه داوری خانوادگی هنگام مشکلات، نبود عشق و محبت و مراعات نکردن حقوق متقابل مشاهده میشود که در این زمینه حوزویان و دانشگاهیان وظیفه مضاعفی دارند. مراعات نکردن مبانی سبک زندگی دینی است که آسیبهایی چون سونامی طلاق و..را به وجود میآورد و زندگیها دچار مسائلی چون طلاق عاطفی میشود.
حجتالاسلام محسن مشرفی، مدیر حوزههای علمیه خراسان جنوبی نیز در این زمینه گفت: سبک زندگی زیر مجموعهای از معارف اسلامی است و بخش عمدهای روایات و آیات قرآن کریم به سبک زندگی برمیگردد. از این جهت چون روحانیت وظیفهشان تبلیع معارف دینی است میتوان شأن ترویج سبک زندگی اصیل و درست را نیز برای آنان قائل شد که از روشهای مختلف سخنرانی، کتابنویسی و… این تبلیغ و ترویج حاصل میشود. در گذشته مردم سبک زندگی را از سیره اولیاء و بزرگان دین میگرفتند و امروزه نیز علماء و روحانیت میتوانند به صورت الگوی عملی نقشآفرین باشند هر چند روشهای دیگر نیز در جای خود محفوظ است. در خراسان جنوبی در حوزه سبک زندگی به صورت کتاب اثری بسیار زیبایی تدوین شده که سبک زندگی اسلامی بر اساس صحیفه سجادیه نوشته حجتالاسلام رضایی امام جمعه بیرجند است.در سبک زندگی ما نباید مرعوب شده و همه داشتههای گذشته را دور بریزیم، ما میتوانیم بر اساس فرهنگ اصیل دینی و اسلام در همه حوزهها ایدهپردازی کرده و اگر در حوزهای نیز راه به اشتباه رفتهایم آن را بر ریل صحیح قرار دهیم.
منبع: ایکنا
نوروز را با چاشنی غفلت و آسیب آغاز نکنیم
شاید این روزها که همه سرگرم آماده شدن برای سال نو هستیم کمتر به این نکته فکرمیکنیم که همین روزهای زیبای نوروزی اگر مراقب برخی بایدها و نبایدها نباشیم آسیبهایی به همراه خواهد داشت که هم به روابط اجتماعی ما آسیب میزند وبی شک مورد رضای پروردگارهم نیست. این آسیبها از اسراف در ایام قبل از شروع سال جدید گرفته تا تخریب محیط زیست در روز ۱۳ فروردین یا همان روز طبیعت را شامل میشود. بهتر است مروری بر این آسیبها داشته باشیم.
اسراف وخریدهای غیر ضروری
یکی از آسیبهایی که حتی قبل از شروع سال جدید گریبان برخی از افراد و خانوادهها را میگیرد خریدهای غیر ضروری و به عبارت بهتر اسراف در خریدهای نوروزی است.
اصول اساسی مداحی از زبان مداح نمونه کشوری
هاجر رفیعی، مداح نمونه کشوری در توصیه به کسانی که میخواهند به عرصه مداحی ورود پیدا کنند اذعان کرد: اخلاص، توکل، داشتن علم کافی و خوشرفتاری با مردم از جمله اصول پایه و اساسی در عرصه مداحی است.
این ستایشگر اهل بیت با تاکید بر مسئولیت سنگینی که با ورود به عرصه مداحی بر دوش مداحان خواهد بود، خاطر نشان کرد: مداحان باید در زمینه های مختلف علم کافی داشته باشند.
وی آسیبپذیر بودن حرفهی مداحی را یادآور شد و افزود: عده ای به مداحی نگرش مادی دارند و با انگیزه هایی چون درآمد به مداحی روی آوردهاند؛ باید در این زمینه فرهنگسازی شود، چراکه این حرفه مقدس است.
رفیعی با تأکید بر اینکه ذاکران باید شأن اهلبیت(ع) را رعایت کنند، ادامه داد: خداوند باریتعالی آیات متعددی را در شأن آنان نازل کرده است و نباید در مجلس مدح اهل بیت از لهو ولعب استفاده شود.
این مداح نمونه کشوری در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان آسیبهای وارد شده بر عرصه مداحی را کاهش داد، گفت: اگر کسانی که میخواهند به این عرصه قدم گذارند با مشورت استادی شایسته و با اخلاص فعالیت نمایند از این آسیبها در امان خوهند ماند.
توصیه ای به بانوان مداح
استاد مرکز آموزشی مداحی عقیله بنی هاشم(ع) درخصوص نحوه پوشش بانوان مداح خاطرنشان کرد: توصیهای که من به آنها دارم این است که پوششی داشته باشند که در شأن یک بانوی مداح باشد زیرا آنها از منظر دیگران به عنوان نماد مومن دیده خواهند شد.
رفیعی در خصوص روشنگری برگزارکنندگان مراسم عزاداری هشدار داد: انتخاب سخنران عزاداری باید با هوشیاری کامل صورت گیرد.
وی با توجه به اینکه مکانهای متعددی برای آموزش مداحی در استان وجود دارد افزود: مرکز آموزشی مداحی عقیله بنی هاشم(ع) در حوزه بانوان وجود دارد که زیر نظر اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد بوده و بر اساس مقاتل اصلی ومعتبر تدریس میشود.
میوه ای که در زمستان معجزه می کند!
فصل سرما برای بسیاری از مردم با خاطره سرماخوردگی و کسالت های طولانی مدت چند ماهه عجین شده و آنان همواره به دنبال ساده ترین و سریع ترین راه حل برای رفع مشکلات خود دراین زمینه می گردند.
فصل سرما برای بسیاری از مردم با خاطره سرماخوردگی و کسالت های طولانی مدت چند ماهه عجین شده و آنان همواره به دنبال ساده ترین و سریع ترین راه حل برای رفع مشکلات خود دراین زمینه می گردند.
کارشناسان مواد غذایی به مردم توصیه می کنند که برای پیشگیری و حتی در مواردی درمان بیماریهایی از قبیل سرماخوردگی و آنفلوآنزا در مطب پزشکان و داروخانه ها دنبال راه حل نگردند، راه حل معجزه آسا همین نزدیکی ها در میوه فروشی های نزدیک خانه هایتان است.
لیمو در دسته مرکبات دارای خواص درمانی متعدد و و حاوی مقادیر زیادی ویتامین علاوه بر مواد مغذی ضروری برای سلامت بدن است.
ارزش غذایی 100گرم لیموشیرین که معادل یک عدد لیمو شیرین بزرگ است حاوی 29/8کالری، 0/74گرم پروتئین 10/5گرم قند 0/14گرم چربی 2/8گرم فیبر 10میکروگرم اسید فولیک 150میلیگرم پتاسیم و 53میلیگرم ویتامین c است.
لیمو ترش هم یک ماده تقویت کننده زیبایست و باعث افزایش سلامتی، طراوت، شادابی، جوانی و نیروی حیات، مانع شل شدن و چروک پوست و پیری زودرس می شود.
از ویتامین های لیموترش می توان درصد بالای ویتامین ث، ویتامین های گروه ب و ویتامین آ، و از املاح معدنی بی شمار و بسیار مفید آن پتاسیم، منگنز، منیزیم و … را نام برد.
برای پاکسازی لکه های پوستی می توانید آب لیمو ترش را روی پوست بمالید و از شب تا صبح روز آن بماند، همچنین از عصاره لیمو ترش با گلیسیرین می توانید خستگی پوست و ترک های پوست را از بین ببرید.
اگر تمایل دارید موهایتان شفاف و درخشان شود کافیست مقداری لیمو ترش تازه با آب سرد ترکیب کنید و روی موها بریزید و سپس موها را بشویید.
پوست لیمو ترش را روی پوست خشک یا جای پوسته پوسته شده بمالید تا مشکلات پوستی برطرف شود، برای نرم شدن پوست ضخیم شده آرنج نیز پوست لیمو ترش مفید است.
از لیمو ترش تجزیه شده 6 تا 8 درصد اسید سیتریک تهیه و از هسته های آن روغنی به نام لیمو تن تهیه و در طب مصرف می شود.
خواص اسیدی این میوه یک ضد عفونی کننده قوی است، به همین دلیل توصیه می شود اگر در مسافرت به آب آشامیدنی مشکوک شدید به آن چند قطره لیمو ترش اضافه کنید و بعد از آن، آب استرلیزه شده را می توانید نوش جان کنید.
همچنین آب لیمو ترش که ماده ای خنک کننده (سرد کننده) است باعث از بین بردن سموم میکروب بیماری هایی مانند دیفتری، حصبه و برخی امراض مهلک و خطرناک می شود؛ ترشح صفرا را افزایش می دهد و در رفع یرقان(زردی) و دفع سنگ های کوچکی که در مجاری ادرار گیر می کنند موثر است.
سایر فواید درمانی لیمو:
1) فایده لیمو برای پوست: لیمو برای درمان جوش جوانی و پاکسازی پوست بکار می رود. نوشیدن یک لیوان آب لیموترش در روز پوست را شاداب می کند.
لیمو یک پاک کننده خوب به شمار می آید از این رو برای درمان عفونت ها و التهاب های پوستی بکار می رود. لیمو همچنین برای از بین بردن زخم ها بر روی پوست بکار می رود و از شدت سوختگی پوست می کاهد.
2) لیمو از آنتی آکسیدانهاست؛ حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین(ج) است از این رو از آنتی اکسیدان های قوی به شمار می آید که از پیری زودرس جلوگیری می کند.
3) فواید لیمو برای مو: برای رسیدگی به موهای خود می توانید مقداری آب لیمو ترش به آب اضافه کنید و با این آب موهای خود را بشویید.
برای رهایی از شوره نیز می توانید از آب لیمو ترش استفاده کنید و با آن پوست سر را ماساژ دهید. لیمو به موهای شما درخشندگی قابل توجهی می بخشد.
4) لیمو و دندان ها: اگر آب لیمو ترش را بر روی محل درد دندان بچکانید، می توانید از دندان درد رها شوید. این میوه می تواند خونریزی لثه را متوقف کند؛ همچنین نوعی دهان شویه برای رها شدن از بوی بد دهان به شمار می آید.
5) کاهش وزن: با نوشیدن آب ولرم با عسل و لیمو می توانید وزن خود را کاهش دهید. برای دست یافتن به نتایج بهتر می توانید این نوشیدنی را با معده خالی میل کنید.
6) تصفیه خون: لیمو خون را از سموم متعدد پاک می کند همچنین برای درمان برخی بیماریها مانند وبا و مالاریا بکار می رود.
7) کاهش فشار خون: کسانی که از ناراحتی های قلبی رنج می کشند می توانند آب لیمو ترش را برای کاهش فشار خون مصرف کنند، از این رو لیمو مبتلایان به ناراحتی قلبی را از بسیاری بیماریهای دیگر رها می کند.
منبع: تبیان یزد
نقش موثر بانوان بویژه طلاب در تربیت دینی نسل آینده
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در آیین افتتاحیه سال تحصیلی حوزه های علمیه خواهران استان یزد گفت: بانوان بویژه طلاب خواهر نقش مهمی در تربیت دینی خانواده و بویژه نسل آینده برعهده دارند.
آیت الله محمدرضا ناصری افزود: یکی از راه های گسترش تربیت اسلامی استفاده از توان بانوان است که خوشبختانه حوزه های علمیه با تربیت و پرورش بانوان متخصص گام مهمی در این راه برداشته اند.
مدارس علمیه یزد بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد
نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد گفت: بیشتر مدارس علمیه یزد دارای قدمتی از ۱۵۰ تا ۳۰۰ سال است و همچنان مورد استفاده قرار می گیرد و متاسفانه برای ساخت حوزه های علمیه جدید کاری نشده و حوزه های قدیمی نیز علی رغم بازسازی دارای فضای کافی برای طلاب نیست و باید برای ساخت حوزه های علمیه جدید برنامه ریزی شود.
وی افزود: ظرفیت گنجایش و تحصیل طلاب برای سال تحصیلی جدید فقط ۳۵۰ نفر است درحالی که حداقل باید برای پذیرش سه هزار طلبه برنامه ریزی شود. طبق آماری که اعلام شده بیش از ۹۰ هزار دانشجو و ۱۷۰ هزار دانش آموز در استان یزد مشغول تحصیل هستند که باید برای تهذیب و هدایت دینی این نسل آینده برنامه ریزی شود اما آیا این تعداد طلبه کافی خواهد بود.
آیت الله ناصری افزود: دشمنان از طریق موبایل ها و اینترنت ها نسل آینده ما را هدف گرفته اند و شبانه روز در این عرصه فعال هستند تا جوانان و نوجوانان را از دین جدا کنند لذا حوزه های علمیه، بزرگان، فرهنگیان و هرکس درد دین دارد باید برای مقابله با این توطئه های دشمنان تلاش کند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی گسترش زمینه های كسب علم توسط بانوان است و اين جديت و اهتمام در فراهم كردن بسترهای دانش اندوزی براي خواهران تا جایی پيش رفته که امروز شاهد موفقیتهای بزرگ علمي و كسب رتبه های بالايی در بین این قشر هستيم.
محمدعلی طالبی با اشاره به اینکه اعتماد جامعه و خانواده ها به علماندوزی بانوان و دختران در سطح بسيار عالی افزايش پیداکرده است، افزود: اگر نگاهی دقيق به بحث علماندوزی بانوان داشته باشيم در کنار فرصتی كه نظام جمهوري اسلامي فراهم كرده، حضور بانوان در عرصه های مختلف علمي با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست و رشد قابل توجهی داشته است.
وی يكی از جلوه های مثبت حضور بانوان در عرصههای ملي را تأسيس مدارس علميه خواهران و حضور طلاب خواهر در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه این مهم توانسته يكي از كمبودهايی كه جامعه اسلامي با آن مواجه بوده است را برطرف كند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار یزد گفت: جامعه امروزی بيش از اینکه به مدارس علميه برادران نيازمند باشد به دلیل نوع مسائلي كه در جامعه با آن مواجه هستیم نیازمند مدارس علميه خواهران است.
وی تأکید کرد: امیدواریم شاهد جامعه ای سالم، پاينده و مبتني بر ارزش های اخلاقی و رفتارهای دينی باشيم و حضور خواهران در اين مدارس و گسترش كمی و كيفی اين مدارس باعث شود تا به طور كامل از همه نيروهای توانمند علمي و مذهبي در جامعه بهره ببریم.
راهاندازی سطح چهار حوزه افتخاری برای استان/احداث 4 مدرسه جدید
مدیر حوزه علمیه خوهران استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ۳۰۰ استاد در مدارس علمیه فعالیت دارند افزود: یک هزار و ۱۰۰ نفر از طلاب خواهر با مدرک لیسانس از حوزه های علمیه فارغ التحصیل شده اند.
حجت الاسلام محمد کارگر از راه اندازی و احداث چهار مدرسه جدید شامل دو مدرسه سطح دو و دو مدرسه سطح چهار خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر ۱۷ مدرسه علمیه خواهران در استان مشغول فعالیت هستند که امسال نیز چهار مدرسه جدید ساخته خواهد شد.
مدیر حوزه علمیه خوهران استان یزد با اشاره به راه اندازی سطح چهار معادل دکتری در استان، آن را افتخاری برای استان خواند و گفت: در کشور سطح چهار حوزه های علمیه خواهران فقط در قم، تهران، اصفهان و یزد راه اندازی شده است.
کارگر به برگزاری سالیانه ده ها جلسه کرسی آزاد اندیشی در حوزه های علمیه خواهران اشاره کرد و تصریح کرد: کسب رتبه برتر در جشنواره علامه حلی، رتبه برتر کشوری در رشته های مختلف قرآنی، کسب رتبه برتر کشوری در مسابقات کتاب خوانی آثار شهید مطهری از جمله موفقیت های حوزه علمیه خواهران استان است.
وی از اعزام ۲۰۰ نفر از طلاب فعال فرهنگی به مناطق جنگی در سال تحصیلی گذشته خبر داد و گفت: دوره تربیت مربی تجوید قرآن نیز با شرکت ۷۰ نفر برگزار شد که ۵۱ نفر در آزمون با رتبه عالی قبول شدند.
در پایان این مراسم از سه کتاب احکام نوپدید فقهی گردآوری شده سمیه برزگری و رویا دهقانی، کتاب آیات قرآن در منظومه اعتقادی حکیم نظامی اثر افسانه یاوری و کتاب مثل های قرآنی با مروری بر کلام علی ع و فاطمه س اثر نرگس بخت نما رونمایی شد.
==========================
گزارش تصویری: افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه خواهران استان یزد
ایمان آگاهانه...
زیبایی غیر از تجمل است/تیزبینی مهم ترین عامل گرایش به تجمل
زیبایی و تجمل دو اصل مجزا می باشند و زیبایی در اسلام جایگاه مثبتی دارد؛خانم ها به واسطه تیزبینی شان زیبایی ها را بیشترمی بینند و در نهایت به تجمل گرایش پیدا می کنند.
اقدس خاتم الحسینی، معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(س) یزد در گفتگو با یزدبانو خاطر نشان کرد: واژه «تجمل» از جمال و زیبایی می آید و زمانیکه در کنار آن واژه «گرایی» میآید مفهوم ناپسندی در اذهان ایجاد میکند و به عبارتی تجمل گرایی عدم مدیریت در مصرف صحیح نعمت های خداوند است. دین مبین اسلام در عین حال که به زندگی دنیایی انسان توجه دارد و خداوند متعال وسایل رفاه و آسایش او را در دنیا فراهم آورده است، مسلمانان را به عدم افراط و تفریط در این زمینه فراخوانده و به یک زندگی معتدل و خوب دعوت می کند.
خاتم الحسینی انسان را فطرتا کمال جو و زیبایی دوست توصیف کرد و افزود: زیبایی غیر از تجمل است و در اسلام جایگاه مثبتی دارد. تجمل در زمینه های مختلفی وجود دارد از جمله رفتار و گفتار و …؛ اما معمولا در قالب پوشاک و لوازم لوکس زینتی و غیر ضروری ظاهر میشود که هر یک از آن ها در ترویج فرهنگ بیگانه موثر است.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(س) با ابراز تاسف از اخلاق های تجمل گرایی که امروزه در جامعه به چشم می خورد؛ اذعان کرد: با اینکه هویت و فرهنگ ملی ما آمیخته با اسلام است، رفتارهای در جامعه رواج دارد که با فرهنگ اصیل مذهبی و ملی ما در تضاد است.
وی با بیان اینکه خانم ها به واسطه تیزبینی شان زیبایی ها را بیشترمی بینند و در نهایت به تجمل گرایش پیدا می کنند، گفت: نباید وسایل زندگی و تزیینی، حتی خوراک و تغذیه ما که ریشه در فرهنگ بیگانه دارد، رنگ جامعه اسلامی را عوض کند.
خاتم الحسینی اسراف و تبذیر را از گناهان کبیرهای دانست که در حوزه اجتماع به صورت گرایش به تجمل و رفاه طلبی جلوه می کند. از راه های جلوگیری از ترویج تجمل گرایی، تقویت روحیه قناعت و زندگی در مسیر اقتصاد و میانه روی است.
خاتم الحسینی با اشاره به ساده زیستی بزرگان و ائمه اطهار اذعان کرد: باید در نظر بگیریم که «آیا بزرگان دینی ما این سبک زندگی را داشته اند؟»، « ائمه به چه صورت از زیبایی ها استفاده می کردند؟» استفاده از هر چیزی را بر مبنای رضایت ائمه و خداوند متعال قرار دهیم.با مطالعه علوم دین به این خواهیم رسید که چگونه از نعمات الهی استفاده کنیم تا از ائمه اطهار و خداوند کسب پاداش کنیم.
خاتم الحسینی به بیان برخی آیات و روایات پرداخت و مطرح کرد: باعنایت به آیه شریفه «رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ» اگر بخواهیم اقتصاد را در این آیه جستجو کنیم در میابیم که این همان اقتصاد مقاومتی بوده و رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند. امام باقر(ع) تاکید دارند:<<چه در زمان فقر و چه در زمان توانگری اقتصاد را رعایت کنیم و صحیح مصرف کنیم.>> پیمبر اکرم(ص) می فرمایند:<<بهترین زنان، اقتصاد خانه را رعایت میکنند و در متون اسلامی اشاره کرده است که زن میبایست بخیل باشد.>>
رعایت ارکان اقتصاد از جمله راهکارهای کاهش تجمل گرایی در جامعه میباشد و با اندیشه ی صحیح از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم همچنین با جلوگیری از خرج های مضاعف و بی مورد و استفاده از کالاهای ایرانی در راه کاهش تجمل گرایی قدم برداریم.
چرا 17 مرداد روز خبرنگار نامیده شد؟
خبرنگاری و رسانه با شهادت عجین است. رسانه در نظام اسلامی امانتدار است و صداقت در بیان مطالب را وظیفه و اولای بر هر مولفهای در کار اطلاعرسانی میداند.
درسال ۱۳۷۷ که شهر مزار شریف به دست گروه طالبان افتاد، محمود صارمی به همراه هشت نفر از کارکنان سرکنسولگری ایران در این شهر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ به دست گروه طالبان کشته شد.
شورای فرهنگ عمومی کشور در اولین سالگرد این رخداد، هفده مرداد را به پاس قدردانی از این مقام «روز خبرنگار» نامید.
زندگینامه شهید صارمی: محمود صارمی در سال ۱۳۴۷ در روستای چهاربره شهرستان بروجرد از توابع استان لرستان متولد شد. از آن جایی که خانواده به کار کشاورزی مشغول بودند و پدر خانواده گاه و بی گاه برای یافتن کار راهی کشور کویت میشد پس لازم بود کودکان از همان سالهای نخستین زندگی دوشادوش خانواده مشغول به کار شوند و محمود هم از این قاعده مستثنی نبود.
دوره ابتدایی را در همان روستا به پایان رساند و برای ادامه تحصیل روانه شهرستان بروجرد شد و در منزل خواهرش سکونت نمود. پس از شرکت در کنکور سراسری و پذیرفته شدن در رشته جغرافیا به تهران مهاجرت کرد. خانواده محمود هم به شهر مهاجرت کردند و بعد از گذراندن چند ترم از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران راهی جبهههای نبرد حق علیه باطل گردید و مدت ۱۷ ماه را در آن جا گذراند. مجدداً به دانشگاه بازگشت و به ادامه تحصیل پرداخت.
محمود در سال ۱۳۷۰ مشغول به همکاری با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران گردید. در سال ۱۳۷۱ در حالی که به تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد ادامه میداد، ازدواج نمود. در تاریخ ۱۳۷۵ به عنوان مسؤول دفتر خبر گزاری جمهوری اسلامی در مزار شریف افعانستان انتخاب شد و دو سال بعد در تاریخ 17 مردادماه 77 در شهر مزار شریف به دست گروه طالبان در نهایت مظلومیت به شهادت رسید.
چهار ویژگی یاریدهندگان امیرالمؤمنین علیهالسلام
رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با جمعی از مداحان در فروردین ماه جمعیت جوان حاضر را مخاطب قرار دادند و به بیان روایتی از امیرالمؤمنین علیهالسلام پرداختند که حضرت در آن اشاراتی به سبک زندگی خود دارند و به مخاطب خود میگویند که شما نمیتوانید اینطور زندگی کنید،
اما میتوانید من را با چهار ویژگی «ورع»، «اجتهاد»، «عفت» و «سداد» کمک کنید؛ اما این کمک به چه معناست و جوانان نسل حاضر چگونه میتوانند با تمسک به این چهار ویژگی به یاری حضرت امیر علیهالسلام بپردازند؟ این پرسشی بود که با حجتالاسلام والمسلمین مسعود عالی، استاد حوزهی علمیهی قم مطرح کردیم.
امام صادق علیهالسلام میفرمایند: «ولایتی لعلی بن ابیطالب خیر من ولادتی منه»۱ ولایت علی برای من بهتر از این است که من فرزند او و منتسب به او هستم. به تعبیر دیگر انتساب ولایی مهمتر از انتساب نَسَبی است. پسر نوح که در ماجرای طوفان نجات نیافت، فرزند حضرت نوح بود ولی به تعبیر قرآن کریم «انه لیس من اهلک»۲، او از اهل نوح نبود. سلمان از نظر نسبی، فرزند اهلبیت علیهمالسلام نبود، ولی در عین حال «منا اهل البیت»۳ شد.
يزد چگونه دارالعباده لقب گرفت؟
یک پژوهشگر فرهنگ یزد معتقد است كه دارالعباده بودن یزد، يك عنوان تاریخی است كه ريشهي آن به عهد قاجار بازميگردد و ارتباطي به عبادت كردن مردمان اين ديار ندارد.
علی اکبر شیرسلیمیان با اشاره به تبعيد برخي از امرا در دوران قاجاريه به يزد، ميگويد: از آنجايي كه افرادي كه خواستار تبعيد به محلي براي عبادت بودند، به يزد فرستاده ميشدند، پس از مدتي با تعدد اين گونه تبعيدها به يزد، از اين ديار به عنوان دارالعباده ياد ميكردند و به اين عنوان لقب گرفت.
وی به نمونههايي از اين قبيل تبعيدها اشاره و عنوان ميكند: “آمیرزا علی آقای ترک” شاعر نابینای یزدی و “آمیرزا سلیمان نائینی” که اكنون قبر هر دوی آنها در بقعه آخوند ملااسماعیل قرار دارد و همچنین مرحوم “آمیرزا مهدی کرمانشاهی"، همگي از جمله علمايي هستند كه حکومتها براي دور كردن آنها از تماس با مردم و پيشگيري از بروز تحركات ضد حكومتي، آنها را به يزد تبعید کردند.
شیرسلیمیان به اشاره به اين كه آيت الله شهيد صدوقي سومين شهيد محراب از نوادگان “آمیرزا ملامهدی کرمانشاهی” هستند، ميگويد: ملامهدی کرمانشاهی، از علمايي است که خانواده صدوقی مدعی هستند که وي از نسل “محمد بن علی صدوق” است.
صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت . . .
رمز عزت ملت
شهادت نیز مانند بسیاری از پدیده ها، زمینه ی مساعد می خواهد تا بتواند از قالب یك شهامت و اخلاص فردی درآید و شكل یك پدیده ی اجتماعی موثر به خود گیرد و خون شهید در رگ دیگر مردم حیات و زندگانی بیافریند.
استقبال از شهادت و گذشت و ایثار امام حسین(ع) نشان داد كه می توان همه این ها را كه رمز عزت یك ملت است، با فداكاری منطبق با شرایط زمان اصلاح نمود.
آموزه های اسلامی و ادبیات شیعه به شهادت بسان عاملی پویا می نگرند كه هرگاه جامعه ای دچار انحطاط گردد چونان محركی در جهت بالندگی مجدد آن عمل نموده و زمینه بسیج همگان در راستای نیل به این هدف مقدس را فراهم می سازد.
(حماسه حسینی، مرتضی مطهری)
بهترین عبادت
روزی حضرت موسی علیه السلام در ضمن مناجات خود در پیشگاه خدا, اظهار داشت: خدایا بر فرض محال, اگر تو انسان بودی چه عبادتی را انجام می دادی؟ البته واضح است که مقصود حضرت موسی این است که کشف کند کدامین عبادت بیشتر مطلوب خداست.
خداوند متعال وحی فرمود:« ای موسی, بر فرض محال اگر مخلوق بودم, خدمت به خلق خدا می کردم اما برای خدا (برای رضای خدا)» . موسی فهمید که بهترین عبادت ها خدمت به خلق خدا به خاطر خداست.
در سخنی از امام حسین علیه السلام آمده است: درخواست ارباب رجوع، نعمت های خدا به سوی شماست. در برابر این نعمت ها اظهار ملالت و خستگی نکنید.
(زندگی برزخی و ارتباط با برزخ نشینان، محمد شفیعی مازندرانی)
همایش تجلیل ازاساتید حوزه علمیه خواهران یزد/ توصیههای مهم به طلاب +به دادجوانان برسید
دو وظیفه و تکلیف حوزویان در این برهه از تاریخ در بعد بین المللی و داخلی
آیت الله محمدرضا ناصری، نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد در همایش تجلیل از اساتید و کادر حوزه علمیه خواهران استان یزد گفت: حوزویان و مسئولین کشور در این برهه از تاریخ دو وظیفه و تکلیف شامل یک تکلیف جهانی و یک وظیفه داخلی در کشور برعهده دارند که در هردو زمینه تاکنون کم کاری شده است.
وی در خصوص وظیفه حوزویان و مسئولین در بعد بین المللی گفت: به وظیفه خود تاکنون در خصوص تبلیغ و معرفی انقلاب به جهانیان ضعیف عمل کرده ایم و هنوز غرب به واسطه سلطه رسانه ای اطلاعات کذب را به خورد افکار عمومی خود می دهند و حتی کشورهای عربی هم تصویری که از اسلام نشان می دهند واقعی و درست نیست.
فاصله گرفتن فرزندان از نهاد خانواده نتیجه شبکه های اجتماعی
این استاد برجسته حوزه علمیه استان یزد در خصوص وظیفه حوزویان و مسئولین در داخل کشور نیز گفت: با توجه به اینکه فضای مجازی، اینترنت، ماهواره و …همه امور زندگی ما را درگیر خود کرده است وظیفه و تکلیف طلاب و آموزش و پرورش است تا با برنامه ریزی درست وارد این فضا شوند زیرا امروزه مشاهده می شود کودکان حتی در سنین 4 یا 5 سال با شبکه های اجتماعی آشنا و در حال استفاده نادرست از آن هستند.
وی ورود بچه ها در این سن پایین به شبکه های اجتماعی و دیدن ماهواره را یک فاجعه خواند و گفت: وسایل ارتباط جمعی به دلیل عدم استفاده صحیح بلایی سر جوانان و خانواده های ما آورده است که روز به روز شاهد جدایی و فاصله گرفتن فرزندان از نهاد خانواده هستیم.
رواج ازدواج سفید در کشور و دارالعباده یزد/حوزه چشم خود را ببندد فاجعه ای اتفاق خواهد افتاد
نماینده ولی فقیه در استان یزد ضمن هشدار به خانواده ها در خصوص عواقب استفاده ناصحیح از شبکه های اجتماعی و ماهواره گفت: امروز معضلی که کشور با آن روبه روبه رواست و یزد هم از آن بی نصیب نیست رواج ازدواج سفید در کشور و دارالعباده یزد است که اگر حوزه چشم خود را در این زمینه ببندد فاجعه ای اتفاق خواهد افتاد.
امام جمعه یزد گفت: بنده معتقدم که راهکار و ابتکار عمل همانطور که بارها گفته ام در دست آموزش و پروش است اما در این سال ها آموزش و پرورش و حوزویان درست عمل نکرده اند و هرکس باید به طریقی در جهت رفع این معظلات فکر و برنامه ریزی کند.
احداث مدارس غیرانتفاعی حوزوی از راهکارهای نجات جوانان
وی یکی از راهکارها برای نجات جوانان امروز را احداث مدارس غیرانتفاعی حوزوی در هر محله شهر دانست و گفت: نباید در این زمینه به مدارس و آموزش و پرورش اکتفا کرد.
نماینده ولی فقیه در استان یزد نجات دختران و زنان امروز از آفت های موجود جامعه را از وظایف حوزه علمیه خواهران دانست و با اشاره به سیاست های دشمن در زمینه کنترل جمعیت اضافه کرد: 20 سال آینده به دلیل عدم رغبت خانواده ها به فرزندآوری و تهاجمات فرهنگی که نتیجه تبلیغات سوء است کانون خانواده ای در یزد نداریم.
امام جمعه یزد خاطرنشان کرد: اخیراً کارشناسان به رئیس جمهور آمریکا توصیه کردند که با ایران مدارا کند، چرا که جمعیت ایران در 30 سال آینده رو به پیری است اما مقام معظم رهبری با نکته بینی بر لزوم حرکت جهادی تاکید داشتند تا برنامه ریزی جدی را برای خنثی کردن توطئه ی دشمن پی ریزی شود.
ناصری گفت: اگر خانواده ها ترغیب به افزایش فرزند آوری نشوند جمعیت 20 سال آینده کشور به 30 میلیون نفر پیر کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه اعراب با سرمایه گذاری هایی که در برخی مناطق انجام داده اند درصدد افزایش جمعیت اهل تسنن هستند و ما باید در این زمینه تابع سیاست های افزایش جمعیتی آن ها باشیم گفت: البته این تابع بودن به این معنی نیست که هر خانواده ای ده ها فرزند داشته باشد بلکه حداقل ها در این زمینه لحاظ شود و این وظیفه طلاب است که خانواده ها را ترغیب به فرزند آوری کنند زیرا در غیر این صورت خیانت است.
وظیفه حوزویان در تبلیغ افزایش جمعیت/ اقدام مثمر ثمر 18 طلبه در مدارس یزد تاکنون
آیت الله ناصری راهکار ترغیب خانواده ها به فرزند آوری را مطالعه عمیق در خصوص سبک زندگی و فواید و ثمرات فرزند آوری دانست و گفت: زمانیکه شما طلاب و روحانیون دانش لازم را داشته باشید می توانید با حضور در مدارس با دختران در این زمینه صحبت کنبد.
این روحانی بیان کرد: 18 طلبه در استان یزد با آموزش هایی که دیده اند مدتی است به مدارس مراجعه می کنند و درآنجا مستقیما با دانش آموزان در خصوص مضررات استفاده ناصحیح از شبکه های اجتماعی و سبک زندگی و پاسخ به شبهات اعتقادی صحبت می کنند که طی بازیدهایی که خود بنده و مسئولین آموزش و پرورش از این مدارس داشته ایم این حرکت بسیار مثمر ثمر بوده است و مسئولین آموزش و پرورش استان خواهان 100 طلبه دیگر در این زمینه شده اند تا به دانش آموزان در زمینه های مختاف آگاهی دهند.
وی با تاکید بر این نکته که تبلیغ نیازمند مطلعه و علم قوی ای است گفت: طلاب و حوزویان خانم سعی کنند با برنامه ریزی دقیق و منسجم با آگاهی هایی که به دانش آموزان در مدارس می دهند به داد دختران در مدارس برسند .
امام جمعه یزد خطاب به طلاب گفت سعی کنید همانند پیشینیان و علمای سابق یزد که شهر به شهر و روستا به روستا به هر وسیله ای برای امر تبلیغ شخصا اقدام می کردند شما ها نیز مواردی را که فرا گرفته اید به راه بیافتید و آن را به مخاطبین خود در مدارس، مساجد و محله های خود عرضه کنید.
توصیه های مهم به طلاب
آیت الله ناصری خطاب به بانوان طلبه یزدی تاکید کرد: توصیه من به شما عزیزان این است که به داد جوانان برسید، به داد خانواده هایی که در حال نابودی و به تعبیری در حال انفجار هستند برسید، به داد اعتقادات مردم که با تبلیغات سوء در فضای مجازی هدف قرار گرفته شده برسید.
نماینده ولی فقیه در استان یزد در پایان خاطرنشان کرد: هدایت جامعه با 20 سال پیش فرق کرده است و نمی شود تنها به منابر که عمدتا پیرمردها مخاطب آن هستند اکتفا کرد و اگر احساس مسئولیت می کنید با برنامه ریزی و راهکارهای جدید وارد میدان شوید. (منبع: خبرگزاری حوزه یزد)
دارالعباده میزبان شهید گمنام
همزمان با سالروز شهادت حضرت موسی بن جعفر(ع) استان دارالعباده یزد میزبان شهید گمنام خواهد بود که پیکر مطهرش ساعت 8 صبح روز پنجشنبه 24 اردیبهشت ماه بر روی دستان مردم از کنار تربت مطهر 8 شهید گمنام واقع در حسنیه امیرچقماق به طرف سپاه ناحیه یزد تشییع و از آنجا به سپاه الغدیر استان یزد منتقل می شود و در صحن ورودی حسینیه ستاد سپاه الغدیر یزد به خاک سپرده خواهد شد.
گفتنی است این آلاله دوران دفاع مقدس، در سن 25سالگی و درعملیات کربلای 5 در منطقه شلمچه به شهادت رسیده است.
اعلام برنامه های سفر آیت الله العظمی نوری همدانی به استان یزد
مراسم استقبال از آیت الله العظمی نوری همدانی چهارشنبه شب، از فرودگاه شهید صدوقی یزد انجام خواهد شد و سپس ایشان در بیت آیت الله ناصری حضور خواهند یافت. آیت الله نوری همدانی صبح پنجشنبه دهم اردیبهشت ماه در محل سالن تربیت معلم با علما و روحانیون دارالعلم یزد دیدار و از طلاب حوزه های علمیه تجلیل خواهد شد.
عصر روز جمعه یازدهم، ضمن حضور در امامزاده سید جعفر محمد واقع در بلوار جمهوری و اقامه نماز مغرب و عشا با عموم مردم دیدار خواهند داشت. دیدار های این مرجع عالیقدر با سفر به بافق در تاریخ شنبه دوازدهم اردیبهشت، دیدار با خانواده شهدا، نیروهای مسلح و مدیران استانی در تاریخ یکشنبه سیزدهم ادامه می یابد. دیدار با نخبگان و دانشگاهیان در تاریخ چهاردهم اردیبهشت از دیگر برنامه های سفر ایشان به دارالعباده یزد خواهد بود.
توزیع ۵۰۰ جلد قرآن در بین مساجد مجری طرح تلاوت نور در یزد
محسن رستگاری، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان یزد، از توزیع ۵۰۰ جلد قرآن کریم در بین مساجد مجری طرح تلاوت نور استان خبر داد.
این قرآن ها بین مساجدی که قبلا فرم در خواست قرآن خود را به دبیرخانه کانون های مساجد استان تحویل داده اند برحسب اولویت توزیع می شود.
طرح تلاوت نور در حال حاضر در بیش از یک هزار و 800 مسجد استان برگزار می شود و تاکنون بیش از 14 هزار و 500 قرآن در بین مساجد مجری این طرح در استان توزیع شده است اما هنوز در بسیاری از مساجد با کمبود قرآن روبرو هستیم.
این طرح هم اکنون به صورت قرائت یک صفحه قرآن بعد از نماز عشاء، بیان ترجمه آیات تلاوت شده و تفسیر آیات منتخب توسط امام جماعت در مساجد در حال اجرا است.
در بسیاری از مساجد استان جهت توجه نمازگزاران به آیات قرآن معنی فارسی آیات و بعضا تفسیر آیات خوانده شده نیز بیان می شود.
مادرانی که دوقلو دارند بخوانند...
باورهای غلطی در مورد شیر دادن به دو قلوها وجود دارد، برخی بر این باورند که بهتر است فقط به یکی از نوزادان شیر مادر بدهند ولی این حرف کاملا غلط است.
درست است که شیر دادن به دو نوزاد به طور همزمان سخت است، اما راههایی برای حل کردن این موضوع وجود دارد. مثلا مادر میتواند زمان شیر دادن به نوزادان را طوری تعیین کند که در زمانهای مختلف به آنها شیر دهد.
نحوه قرار گرفتن بدن بسیار مهم است، مادر باید به گونهای بنشیند که ستون مهرهها کاملا راحت باشد، مادر می تواند یک بالش نیز در پشت کمر قرار داده و توجه داشته باشد که اگر در حین شیر دادن به جلو خم شود یا بدن به یکی از طرفین بیشتر متمایل باشد در طول زمان موجب ناراحتی و درد در ناحیه گردن و پشت می شود.
اگر قصد دارید هر دو نوزاد را در یک زمان با هم شیر دهید به خاطر داشته باشید که ۸۰ درصد زمان شیر خوردن را با هم شیر بخورند، اما ۲۰ درصد باقیمانده را هر کدام به تنهایی شیر دهید. این کار از نظر روان شناسی و عاطفی به کودک کمک میکند تا توجه خاص مادر را دریافت کند.
مادرانی که فرزندان دوقلو دارند باید به سلامت خود توجه کافی داشته باشند و وزن بدن را مرتب تحت کنترل قرار دهند. شاید نیاز داشته باشید که روزانه ۱۰۰۰ کالری اضافه مصرف کنید.در ضمن به منظور تامین مایعات بدن روزانه ۸ تا ۱۲ لیوان آب بنوشید. البته اگر تمایل داشتید میتوانید بیشتر از این مقدار نیز مصرف کنید.
بهترین راه برای تشخیص کافی بودن شیرمادر، افزایش وزن و قد شیرخوار بر اساس منحنی رشد است و این مهم با مراجعه به پزشک کودکان و با بررسی رشد ماهیانه شیرخوار این کار میسر است
مصرف زیاد چای و قهوه و مواد حاوی کافئین دار توصیه نمیشود زیرا موجب خروج مایعات از بدن میشود، در عوض مادر شیرده میتواند از شیر یا آبمیوه بیشتر استفاده کرده و به منظور جلوگیری از اضافه وزن نیز میتوان آب به آبمیوه خود اضافه کرده و آن را میل کند. (مریم عطارکار کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهرستان یزد )
برپایی نمایشگاه های اسناد عفاف و حجاب در یزد
نمايشگاه هايي از اسناد با موضوع مقاومت زنان و مردان يزدي در برابر پديده شوم كشف حجاب اجباري به صورت همزمان در سه مكان توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد برپا شده است.
تعهد نامه مردان و كدخداي تعدادي از روستاهاي شهر يزد با موضوع تعهد به بي حجاب كردن زنانشان، رونوشت نامه زنان يزدي به نمايندگان مجلس شوراي ملي در اعتراض به قانون اجباري كشف حجاب، دستور موكد رئيس شهرباني يزد به كفيل حكومت نائين در اجراي امر نهضت بانوان، نامه فرماندار يزد مبني بر آشنا ساختن مردم توسط ماموران به نهضت كشف حجاب و محسنات آن، گزارش پيشرفت نهضت نسوان در يزد، بخشنامه فرمانداري يزد به كليه بخشداريها در مورد مواخذه بخشداران در عدم اجراي كامل قانون كشف حجاب، بخشنامه ممنوعيت ورود زنان با حجاب به ادارات، دستگيري و تبعيد دو نفر از منتقدين كشف حجاب به يزد و سيرجان و محاكمه كفيل شهرباني به دليل كوتاهي در ارائه راپورت اين افراد، نامه كفيل حكومت يزد در خصوص ضرورت حضور زنان در مراسم روضه خواني بدون حجاب، دستور حكومت كفيل يزد به اداره معارف بابت جلوگيري از حضور دختران محجبه در مدارس، بخشنامه فرمانداري يزد به كليه بخشداريها در مورد مواخذه بخشداران در عدم اجراي كامل قانون كشف حجاب، برپايي جشن هاي زنان، متحد الشكل نمودن روحانيون و جلوگيري از تعزيه در اردكان، عقدا و فيروز آباد ميبد از نمونه هايي از اسناد موجود در اين نمايشگاه ها مي باشد.
اين نمايشگاه ها همه روزه از تاريخ 21 الي 27 تيرماه از ساعت 8 الي20 در محل تالار بزرگ خانه لاريها(خيابان امام خميني(ره)-محله فهادان) و كتابخانه وزيري(خيابان امام خميني(ره)-جنب مسجد جامع كبير) و همزمان با برگزاري همايش عفاف و حجاب در محل سالن همايش هاي دانشگاه علوم پزشكي پذيراي همشهريان خواهد بود.
بی تو بهار بوی خزان می دهد هنوز....
دست حق همره آن دست بود در همه کار........
دست حق همره آن دست بود در همه کار که به ناخن گره از کار کسان باز کند
ولادت پیامبراکرم (ص) و امام جعفر صادق ع مبارک
مـــــژده ایـــدل کــه مـهــیــن آیـت یــزدان آمــد
مــشــعــل راه هـدا خـتــم رســـولان آمـد
تـا زنـــده پـــرچـــم تــوحـیــد بـهـر بـــام و دری
بـهـر نــابـودی اصــنـــام شــتــابـان آمــد
مـسـلـمـیـن را بـده از قـول خــــداونـــد نــویـــد
اشــرف خـلـق جـهـان نـیـر تــابـــان آمـد
حلول ماه ربیع الاول مبارک
لقب دارالعلم، افتخاري كه نصيب يزديها شد
يزد از گذشته به دارالعباده معروف بوده و لقب دارالعلم را نيز حضرت آيت الله العظمي خامنه اي به اين خطه از ميهن اسلامي دادند و افتخاري است كه نصيب يزدي ها شد.
دوازدهم دی 1386 تاریخ سفر پر خیر و برکت ورود رهبر عظیم الشان انقلاب به استان یزد است و مردم نجیب، عزیز و انقلابی یزد در این روز، استقبال بی بدیلی را از جانشین امام زمان(عج) و ولی امر مسلمین داشتند.
رهبر فرزانه انقلاب(مدظله العالی) در این سفر فرمودند :شهر شما و استان شما مرکز دانش، مرکز هنر، مرکز کار و تلاش و ابتکار، مرکز ایمان و دین باوری است .