چند نکته ساده برای پیشگیری از تشنگی روزهدار در گرمای تابستان
*** برای اینكه هنگام روزه داری كمتر دچار کم آبی و تشنگی شویم بهتر است در وعده سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع كوكو، بادمجان، سوسیس و كالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمك كه سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز نماییم.
*** خوردن مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه در وعده سحری سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.
*** بهتر است در ماه مبارک رمضان میوه های آب دار و سبزی های بیشتری تناول نمایید تا در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.
*** با گنجاندن 8 تا 12 لیوان آب بین وعده افطار و وعده سحری سبب می شود تا در طول روز كمتر دچار تشنگی شویم.
*** علاوه بر نوشیدن آب به میزان مناسب در فاصله بین افطار تا سحری، از غذاهای كربوهیدراتی همچون نان و غلات و ماكارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده نماییم. این مواد گلیكوژن بدن را در حد نرمال حفظ نموده و موجب می شود تا كمتر دچار تشنگی شویم.
*** برای مقابله با کم آبی بدن غذاها را با ادویه و نمک کمتری تهیه نمایید.
(سیدمجید نقیب زاده، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یزد)